Je kunt bij mij voor bijna al je administratieve zaken en vragen terecht. Het verwerken van administraties besteed ik uit. Hierdoor kan ik doen wat ik écht leuk vind: jou met vertrouwen in je financiële administratie laten ondernemen door de belastingregels zo simpel mogelijk uit te leggen.


Belastingen

Je kunt met een gerust hart je aangifte omzetbelasting en inkomstenbelasting aan mij uitbesteden. Naast het opstellen van deze aangiftes bekijk ik of er fiscale voordelen behaald kunnen worden. Ook het beoordelen van de opgelegde voorlopige aanslagen hoort hierbij.

Je kunt ook zelf je aangifte omzetbelasting en/of inkomstenbelasting voorbereiden en door mij laten controleren. 

 

Advies

Moet ik mijn nieuwe auto nou zakelijk of privé aanschaffen? Mijn winst neemt wel erg toe, is een bv niet aantrekkelijker voor mij? En ik wil niet al mijn geld op een lijfrenterekening zetten, hoe kan ik nog meer gunstig sparen voor mijn oude dag? Ik mis overzicht in mijn financiën, hoeveel geld moet ik reserveren voor mijn belastingaangifte?

Zomaar wat vragen die bij het ondernemen kunnen opkomen. Keuzes die klein lijken kunnen soms grote fiscale gevolgen hebben, én fiscale voordelen opleveren. Ik denk met je mee, leg de gevolgen voor je uit, en begeleid je bij het uitvoeren van eventuele acties.


Administraties

De meeste ondernemers met wie ik samenwerk verwerken zelf hun administratie. Bijvoorbeeld in Moneybird of e-Boekhouden.nl. Je kunt de administratie ook aan mij uitbesteden. Ik werk hiervoor samen met Sylvia Visser van &SYL. Bedrijfsadministratie. Je neemt zelf een abonnement op Moneybird af, je levert regelmatig je bonnen en facturen in je administratie aan, en Sylvia doet de rest! Op het dashboard van Moneybird kun je zelf je cijfers in de gaten houden, zoals je winst en je openstaande facturen.


Foto door LUM3N van Unsplash